top of page

EPDM rubber voor nieuwe daken en renovatie van platte daken.

EPDM rubberdaken Firestone 

Van bij de start van onze zaak hebben wij bij Dakwerken EDJ uit Sint-Lievens-Houtem (Oost-Vlaanderen) gekozen voor duurzame dakdichtingen. Wij zijn een aannemer dakwerken gespecialiseerd in EPDM daken. Intussen hebben we ook een depot in Gent, wat maakt dat we ook in de streek van Gent heel actief zijn met onze EPDM dakafdichtingen.

Firestone logo.jpg

We werken met de EPDM folies van Resitrix en IRS Mastersystems. Resitrix is één van de enige folies met een intern wapeningsnet waardoor de folie onder de wisselende temperaturen toch stabiel blijft. Er treedt dus geen krimp op die de kanten en naden lostrekt. Onafhankelijke bronnen zoals het WTCB hebben het proefondervindelijk aangetoond.

Zowel bij Resitrix als IRS wordt controle gedaan of alles volgens de regels is geplaatst. Deze zaken en verder het gebruik van kwaliteits grondstoffen garanderen een duurzaam dak dat er na tientallen jaren nog uitziet als de eerste dag.

EPDM ideaal voor renovatie van uw plat dak

EPDM rubberfolie is een zeer milieu-vriendelijk product. Weinig afvalstoffen bij de productie. Bevat geen weekmakers die verdampen of oplossen in het water. Bij verbranding ontstaan er geen dioxines. En EPDM rubberfolie heeft een lange levenscyclus en een weinig stortvolume.
EPDM rubberfolie is ideaal voor de renovatie van uw plat dak, want de folie kan probleemloos bovenop de bestaande roofing gekleefd worden.

Resitrix

EPDM rubber werd voor het eerst in 1979 in België toegepast en sindsdien is er reeds voor 3.000.000 m² geplaatst. Daarmee is EPDM geen randverschijnsel meer, maar een duurzame concurrent voor roofings die zijn iets duurdere prijs meer dan waard is.


EPDM dakafdichtingen in Oost-Vlaanderen? Dan is er 1 zekerheid: Dakwerken EDJ in Sint-Lievens-Houtem en Gent!

Wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking heeft een levensduur van 50 jaar en langer

EPDM scoort op alle vlakken beter als dakbedekking voor een plat of lichthellend dak dan de traditionele roofing. EPDM is kunstrubber en heeft diverse eigenschappen die garant staan voor een zorgeloze levensduur van 50 jaar en langer, tenminste als hij vakkundig geplaatst is. Op het vlak van waterdichtheid scoort een dakbedekking in EPDM-folie excellent. Ook bij een lekkend plat dak of een onvoldoende dakisolatie biedt EPDM de perfecte oplossing.
EPDM is dus geschikt bij zowel dakrenovatie als nieuwe daken, maar ook voor de aanleg van dakterrassen of groendaken.

EPDM scheurt of breekt nooit en is onderhoudsvrij
EPDM-folie heeft een elasticiteit van 400% en is zeer goed bestand tegen de inwerking van UV-stralen. Dit maakt dat synthetische rubber zo goed als
onderhoudsvrij is. Onder invloed van de temperatuurschommelingen tijdens de winter of de zomer krimpt en zet de EPDM-folie uit zonder risico op scheuren of breuken. Ook wanneer de folie jarenlang is blootgesteld aan de zon heeft dit geen invloed op de elasticiteit ervan.


EPDM is ideaal voor waterrecuperatie
EPDM is zeer geschikt voor systemen die het regenwater van uw plat dak recupereren voor hergebruik. EPDM geeft niettegenstaande zijn stevige structuur geen afscheiding van losse deeltjes die een recuperatiesysteem kunnen blokkeren. Dus een extra coating is niet nodig.

EPDM heeft een plaatsingssysteem voor elke dakstructuur
Bij het plaatsen van EPDM wordt er geen vuur gebruikt - EPDM wordt gelijmd - wat dus positief is voor de brandveiligheid. We spreken dus altijd van een
‘koude’ plaatsing. Wel bestaan er verschillende plaatsingssystemen. U mag rekenen op het nodige deskundig advies van
Dakwerken EDJ om voor uw plat dak de juiste werkwijze te selecteren.

Met Derbigum witte roofing nog minder energieverbruik

Witte dakbedekking is de jongste jaren aan een geweldige opmars bezig. Terwijl platte daken vroeger bijna altijd een zwarte dakbedekking kregen, gaat de voorkeur nu duidelijk uit naar materialen met een lichte kleur. Waarom? Omdat witte daken het zonlicht veel sterker reflecteren, en dat heeft een duidelijke impact op het energieverbruik.

Witte dakbedekking Derbibrite roofing

Waarom kiezen voor witte dakbedekking?

Wit reflecteert het zonlicht, en dat is ook waarom almaar meer bedrijven én particulieren kiezen voor een witte dakbedekking op hun plat of licht hellend dak. Door de klimaatverandering wordt het in de zomer steeds warmer. Witte dakbanen bieden dan soelaas, want doordat ze het zonlicht meer reflecteren, dringt er minder warmte binnen in het gebouw. De airco moet minder draaien, waardoor je veel energie uitspaart.

Zwarte roofing trekt in de zomer te veel warmte aan, maar in de winter is dat uiteraard geen probleem. En dat is natuurlijk (het enige) nadeel van witte
dakbedekking: in de wintermaanden is het warmteverlies enigszins groter dan bij donkere dakbanen. Toch wijzen experts erop dat dit kleine verlies helemaal niet opweegt tegen wat je uitspaart in de zomer. Airconditioning verbruikt nu eenmaal véél meer energie dan verwarming, en dus doe je er beter aan in de zomer de warmte buiten te houden met witte dakbanen.

EPDM platte daken, EPDM dakbedekking of EPDM rubberdaken in Gent, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem, Herzele, Oost-Vlaanderen

bottom of page